De Nieuwe Ooster

Begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster kent een lange geschiedenis en biedt verschillende mogelijkheden op het gebied van begraven, cremeren en gedenken. Daarnaast is het ook mogelijk om alleen van de rouwkamers gebruik te maken. Het uitvaartcentrum beschikt over een gratis parkeerterrein.

Het gebouw heeft een sfeervolle, monumentale architectuur en ook beschikt De Nieuwe Ooster over een prachtig gedenkpark.

De grote aula biedt een bijzonder en uniek ritueel, waarbij de overledene bij wijze van afscheid kan opstijgen ofwel ‘hemelen’. De kleine aula is een prachtige, serene ruimte, geschikt voor maximaal 45 personen en biedt aansluitend een fijne koffiekamer die gemakkelijk bij de aula betrokken kan worden.

Het uitvaartcentrum biedt diverse mogelijkheden om de as te bewaren en te eren. Naast urnentuinen, een urnenvijver, urnengraven en een urnenmuur, kunt u ook de as in het ecologisch onderhouden natuurgebied verstrooien.

De begraafplaats van de Nieuwe Ooster staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan planten en bloemen. U kunt kiezen voor een algemeen graf of een particulier graf. Daarnaast biedt deze locatie speciale velden waar kinderen tot 12 jaar in eigen sfeer en intimiteit begraven worden.

De Nieuwe Ooster bedient ook graag andere culturen en huisvest verschillende functies voor islamitische begraafrituelen.