Uitvaart locaties in Amsterdam en omstreken

Andere, alternatieve locatie
U kunt voor een andere, een bijzondere locatie kiezen, die geheel past bij uw wensen en de levensstijl van uw dierbare. Bijvoorbeeld in een strandtent op Bloemendaal, de favoriete kroeg, het verenigingsgebouw van de club waar uw dierbare lid van was, in een oude kapel of kerk. Of gewoon in de open lucht.
Ik verzorg uitvaarten in Amsterdam en omgeving. Op verzoek kan ik ook een uitvaart verzorgen buiten deze regio’s. Ik ben voortdurend op zoek naar stijlvolle locaties. Mocht u zelf een andere locatie op het oog hebben, laat het me dan weten. Ik denk graag met u mee over de mogelijkheden.

Buikslotermeerkerk Amsterdam

Begraafplaats en Crematorium De Nieuwe Ooster
De Nieuwe Ooster beschikt over een grote en een kleine aula voor kleinere gezelschappen. In de grote aula is er de mogelijkheid om de overleden bij wijze van afscheid omhoog te laten gaan.
De Nieuwe Ooster beschikt over prachtige urnentuinen. Een drijvende Charon in de urnenvijver? Een bijzonder vormgegeven urn op de Galerij, in een urnengraf of in het columbarium. Verstrooien in het ecologisch onderhouden natuurgebied? Het is allemaal mogelijk. Ook kan een deel van de as worden bewaard in een sieraad of verwerkt in een glasobject. Al dan niet speciaal voor u ontworpen.
Naast de primaire functie van De Nieuwe Ooster, begraven, cremeren en gedenken, geven ook de beplanting en in het bijzonder de bomen een belangrijke meerwaarde aan het park.
De begraafplaats kent een grote verscheidenheid aan planten en bloemen en er is een arboretum met een bijzondere collecte naald- en loofbomen. Op het park vindt u ook het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover.

Bezoek de website van De Nieuwe Ooster

Urnenvijver van de Nieuwe Ooster met gouden ‘zwevende’ urnen/ Charon

Begraafplaats en Crematorium De Nieuwe Noorder
De aula van De Nieuwe Noorder bestaat voor een groot deel uit glas, waardoor je prachtig uitkijkt over de begraafplaats. Het crematorium ligt bij de begraafplaats van De Nieuwe Noorder aan de Buikslotermeerdijk in Amsterdam-Noord waardoor een uitvaart over water mogelijk is. De Nieuwe Noorder heeft ook een biologische urn die in de grond volledig afbreekbaar is.
De Nieuwe Noorder is net zoals De Nieuwe Ooster een gemeentelijke begraafplaats. De bovengrondse graven op de Nieuwe Noorder zijn uniek voor Amsterdam. De Nieuwe Noorder beheert ook zeven dorps kerkhoven. Deze zijn in Buiksloot, Durgerdam, Holysloot, Nieuwendam, Ransdorp, Schellingwoude en Zunderdorp. Het zijn kleine, intieme begraafplaatsen die rond de kerk liggen.

Bezoek de website van De Nieuwe Noorder

Aula De Nieuwe Noorder Amsterdam

Begraafplaats en Crematorium Westgaarde
Westgaarde ligt in Amsterdam West, aan de Ookmeerweg. Westgaarde beschikt over meerdere ruimtes om afscheidsbijeenkomsten te organiseren. De Vondel Aula, de Bredero Aula en de Familie Aula.
De begraafplaats van Westgaarde bestaat uit diverse grafvelden. Hierop zijn algemene graven en eigen (familie)graven beschikbaar.

Bekijk meer van Herdenkingspark Westgaarde

Crematorium Westgaarde Amsterdam

Begraafplaats en Crematorium Zorgvlied
Zorgvlied ligt aan de Amsteldijk. Een uitvaart per boot is hier heel goed mogelijk.
Sinds 2016 heeft Zorgvlied een Crematorion. Het Crematorion is feitelijk alleen een technische ruimte waarin de crematieoven staat. Bij het bijzondere ontwerp is uitgegaan van de behoefte om de overledene tot het laatste moment te begeleiden. Een wandeling na een afscheidsdienst van de aula naar het Crematorion, kan bijzonder mooi en rustgevend zijn.Naast de aula kent Zorgvlied ’t Chalet, een sfeervolle en intieme ruimte, geschikt voor opbaringen, rouwbezoek en kleine afscheidsbijeenkomsten tot 25 personen.
De begraafplaats van Zorgvlied is 1 van de bekendste van Nederland Zorgvlied heeft een lijst met graven van bekende Nederlanders opgesteld, zodat u al wandelend over de prachtige begraafplaats, hen kunt herdenken en u zich nogmaals kunt laten inspireren door de muziek, woorden en ideeën die deze bijzondere Nederlanders tijdens hun leven hebben gecreëerd.
Ook is er op Zorgvlied de mogelijkheid voor een natuurgraf, op het Varenveld.

Bekijk meer van Begraafplaats Crematorium Zorgvlied

Het Crematorion van Zorgvlied

R.-K. Begraafplaats Buitenveldert
De oudste begraafplaats van Amsterdam en gelegen tussen de zuidelijke ringweg van Amsterdam en de Amstelveenseweg. Op de begraafplaats heerst een weldadige rust. De begraafplaats heeft een kapel en een condoleance ruimte, die bijzonder warm, ‘rijk’ en toch huiselijk is ingericht. De condoleanceruimte is ook geschikt voor het houden van een uitvaartdienst.

Bezoek de website van begraafplaats Buitenveldert

Condoleanceruimte van R.-K. Begraafplaats Buitenveldert

De R.K. Begraafplaats St. Pancratius
Deze kleine en idyllische begraafplaats ligt in Sloten, naast de St. Pancratius kerk, waar ook een (niet kerkelijke) afscheidsbijeenkomst kan worden gehouden. Iedereen kan hier begraven worden. De begraafplaats ligt ideaal voor bewoners van Badhoevedorp die hun dierbare in hun naaste omgeving willen begraven. Er zijn algemene graven, particuliere graven en urnen graven.

Bezoek de website van St. Pancratius Sloten

De R.K. Begraafplaats St. Pancratius Amsterdam Sloten

Begraafplaats St. Barbara
Een warm familiebedrijf. St. Barbara beschikt over een fraaie kapel voor een afscheidsdienst. In de kapel bevindt zich ook een ontvangstkamer voor een condoleance na afloop van de plechtigheid.

Bezoek de website van begraafplaats St. Barbara

Kapel van Begraafplaats St. Barbara Amsterdam

Begraafplaats Vredenhof
Deze begraafplaats ligt in Amsterdam in stadsdeel West bij de Haarlemmerweg. Vredenhof is een historische en intieme stads-begraafplaats, zorgvuldig ingericht met vele soorten bomen en beplanting, oude graven en karakteristieke bankjes. Voor belangstellenden is er in afwachting van een teraardebestelling een wachtruimte beschikbaar. De aula van Vredenhof kan beperkt worden gebruikt voor uitvaartdiensten.

Bekijk meer van Begraafplaats Vredenhof

Graven op Begraafplaats Vredenhof Amsterdam