Referenties

Anne Marie is heel betrokken. Ze denkt mee en neemt uitgebreid de tijd, zodat ik terug kan kijken op een mooi en bijzonder afscheid voor mijn partner. Dankjewel Anne Marie!

~Anneke Bots, mei 2020~


We zijn Anne-Marie ontzettend dankbaar voor alles wat ze heeft betekend rondom de uitvaart van mijn moeder. Opvallend was haar empathie en persoonlijke aandacht voor onze gevoelens en wensen. Ondanks het grote verdriet was het een heel mooi afscheid. Heel veel dank namens de fam Bouwman.

~Harry Bouwman, mei 2020~


Hierbij willen wij, de familie je hartelijk bedanken voor de wijze waarop jij de uitvaart van onze tante hebt begeleid.
Na een wat rommelige start met een andere uitvaart onderneming waren wij blij dat wij bij jou terecht zijn gekomen.
Vanaf heb begin af aan hadden wij een goed gevoel bij jou en de wijze waarop jij de uitvaart hebt begeleid heeft ons dit gevoel zeker bevestigd.
Nogmaals bedankt voor de fijne En vooral warme begeleiding van onze tante.

~namens de hele familie Lagerweij, mei 2020~


Na het overlijden van onze vader zijn mijn broer en ik bewust op zoek gegaan naar een kleinschalig uitvaartcentrum met een begrafenisondernemer die bij ons zou passen. Waar ruimte was voor informeel contact en écht aandacht en interesse was voor mijn vader (maar ook voor ons) als mens. In Anne-Marie hebben we dat zeker gevonden. Van begin af aan voelde ons contact goed en dat gaf rust in een periode dat er veel op je af komt en waarin je voor keuzes komt te staan.

Ik zal nooit de bemoedigende woorden van Anne-Marie vergeten toen ik in twijfel was om tijdens de dienst te spreken: ‘Als jij je voorneemt dat te doen, dan kan jij dit’. Precies hetgeen dat ik op dat moment nodig had en mij kracht gaf. Achteraf ben ik super blij en dankbaar dat ik op het afscheid van mijn vader heb gesproken.

Wij vonden het ook fijn dat kleinere lokale ondernemingen werden ingezet voor bijv het drukken van de kaart en het mortuarium omdat we ook hierin de persoonlijke aandacht hebben ervaren.
Terugkijkend zijn we heel tevreden met de keuzes die we hebben gemaakt en was de dienst precies zoals we het voor ogen hadden. Niks dat we achteraf anders zouden hebben gedaan en dat is een geruststellende gedachte.

Na de dienst stond ons de taak om een groot huis leeg te halen en Anne-Marie heeft ons in contact gebracht met partijen die ons hierbij konden helpen. Ook deze nazorg voelde enorm goed. Zo fijn als je ook daarin op weg wordt geholpen en er ook na de dienst nog met je wordt meegedacht.

Ik ben heel blij en dankbaar dat Anne-Marie ons heeft geholpen in deze belangrijke periode. Nogmaals heel veel dank Anne-Marie! Je bent een heel fijn en mooi mens en we wensen je het allerbeste toe!

~Linden Oudheusden, april 2020~


Ik denk nog steeds met zoveel warme gevoelens terug aan de week na het overgaan van Amber. Jij hebt ervoor gezorgd dat het, in plaats van een week vol beslissingen en keuzes die je niet wilt maken of waar je niet mee bezig wilt zijn, een week was met mooie herinneringen, een week van een mooi, warm, liefdevol en waardig afscheid regelen voor mijn geliefde.
Ik ben het Universum ontzettend dankbaar dat je op mijn pad bent gekomen en dat we dit samen zo mooi hebben kunnen doen.

~Ron van den Berghe, 30 maart 2020~


We zijn Anne-Marie ontzettend dankbaar voor alles wat ze heeft betekend rondom de uitvaart van mijn moeder. Opvallend was haar empathie en persoonlijke aandacht voor onze gevoelens en wensen. Ondanks het grote verdriet was het een heel mooi afscheid.
Heel veel dank namens de fam Bouwman.

~Harry Bouwman, 13 maart 2020~


Anne-Marie, Heel hartelijk dank voor het mooie verloop van de uitvaart van Inez.
Zij zou het niet anders gedaan hebben!
We zijn allemaal een beetje van je gaan houden.

~Anja, januari 2020~


Natuurlijk voor mij de eerste keer en hoewel ik altijd zelf de touwtjes in handen neem was het een totale verassing dat ik alles aan Anne-Marie over kon laten.
Van het begin tot het eind werd alles uit handen genomen en werd er goed naar onze wensen geluisterd. Ik kan niet anders zeggen geweldig ik had een goed gevoel en alles was perfect geregeld.

~Almere, I. Pleijsier, februari 2020~


We hebben nog een hele fijne maandagmiddag gehad! Mooi afgesloten met vrienden en familie! Daarna begon het verwerken pas echt. Bedankt voor al je hulp en lieve woorden! Ik ben echt blij dat jij bij ons terecht gekomen bent om ons te helpen bij de uitvaart!
Succes met je bedrijf!
~Lieve groet, Ingrid en Patrick, december 2019~


Nog eens veel dank voor je geweldige steun en organisatie rond de begrafenis op 23 november. We kijken er allemaal met een warm gevoel op terug.
Het was fijn om je te ontmoeten en dit samen te doen. Nog eens dank en ik wens je het allerbeste.
Hartelijke groeten en mijn beste wensen,
~Iain Bruinvis, november 2019~


we zijn uiterst tevreden over Anne Marie. Ze heeft alles prima geregeld en was onzichtbaar, maar sterk aanwezig. We konden het goed met haar vinden.
Ik zal haar en jullie zeker aanbevelen.
Met vriendelijke groet
~Loes. November 2019~


Testimonial over Anne-Marie Boogaarts en haar bedrijf Funeral Quest.

Door Marieke Henselmans.

Amsterdam, 19-6-19

In 2016 heeft Anne-Marie de uitvaart van onze moeder verzorgd. Ik had het pasgeleden (dus ruim drie jaar na de uitvaart) er nog over met mijn jongste zoon, dat wij allen met zo’n goed gevoel op de uitvaart terugkijken. Anne-Marie is zowel invoelend als empathisch (ze kan even met veel begrip stil staan bij de emoties) als een daadkrachtige dame die kan doorpakken.

Ze bespeurt gevoeligheden en sluimerende conflicten 9 die in elke familie zullen spelen) en springt daar op een lichte manier en met respect mee om. Warm, maar niet té.

Wij als familie hadden het gevoel dat we de regie behielden. Ze viel ons niet lastig met regeldingen waar zij achter de schermen druk mee was. Zij was transparant over de kosten en dacht met ons mee, net zo lang tot de uitvaart vorm kreeg precies zoals wij wilden.

Ik kan haar van harte aanbevelen.

~Marieke Henselmans. Journalist Schrijfster van bespaarboeken~

NB: auteur van ‘Laat je niet kisten door de commercie’, een boek dat in 2017 verscheen, nu 4de druk, waarin zij vooral verzekeraars aanwijst als de partij die de uitvaarten onnodig duur maken, en de lokale ZZP uitvaartondernemers zoals Anne-Marie Boogaarts als bedrijven waar de consument de grootste kans heeft op een fijne en correcte behandeling.


Uiteraard verdrietig, de uitvaart, maar zeer relaxt en prima verzorgt. Ik zou Anne-Marie Boogaarts aan iedereen aanbevelen en laat indien mogelijk haar alvast alles regelen voor ons.

~fam Rotteveel-Marks, mei 2019~


Een 10 uit een 10!
Geen onnodige poespas, heerlijk direct zonder opdringerige extra’s te promoten. Meride 2x binnen 2,5 weken nodig gehad en geweldig geholpen!! Top!!
Heeft u iets gemist in het aanbod van producten/diensten?
Nee niets was te veel of onmogelijk, er werd veel uit handen genomen en geregeld. Heel fijn.

~Annelies Bonnet, 22-08-2019~


In maart heb ik onverwachts afscheid moeten nemen van mijn geliefde vrouw.

Ogenschijnlijk ‘toevallig’ kwam Anne-Marie op mijn pad. Samen hebben we er een prachtig afscheid van kunnen maken. (Later hadden we het erover dat we beiden geloven dat toeval niet bestaat). Hoewel ik genoeg lieve vrienden heb die me tot steun zijn, moest ik het afscheid zelf regelen en beslissen. Anne-Marie heeft me hier fantastisch in bijgestaan.

Vanaf het eerste kennismakingsgesprek bracht ze een rust en een prettige energie met zich mee, die me enorm hebben geholpen. Door Anne-Marie ben ik gaan inzien dat het voor mensen een roeping kan zijn om anderen in zo’n moeilijke periode bij te staan. En wat deed ze dat fantastisch! Woorden schieten hiervoor echt tekort.

Ze liet me vrij om alle keuzes te maken die gemaakt moesten worden, maar hielp me waar het nodig was. Waar obstakels waren, hiep ze me die op te lossen, of andere mogelijkheden aan te dragen. Hierbij kon ze heel snel inschatten in welke ‘toon’ het afscheid moest plaatsvinden.

Ik ben enorm blij en dankbaar dat ze me geholpen heeft om mijn vrouw thuis op te baren, zodat haar lichaam die laatste week in haar eigen omgeving kon blijven. Ook met alle andere dingen hebben we haar een prachtig mooi afscheid kunnen geven wat precies goed was.

Dit maakte dat het voor mij heel troostrijk was om te doen.

Anne-Marie heeft echter niet alleen de uitvaart verzorgd, maar was in die week ook heel zorgzaam voor mij, of ik wel at n dronk en sliep en het allemaal wel aankon.

Ik ben nog steeds ongelofelijk dankbaar voor onze ontmoeting. Niet alleen voor wat ze gedaan heeft, maar vooral de manier waarop! Het respect, de zorgzaamheid, de aandacht, de fijngevoeligheid (en soms zelfs de humor!) helpen me om het afscheid te koesteren als een mooie herinnering.

Nu ik alleen ben, moet ik ook dingen gaan regelen voor mezelf. Het is heel fijn om te weten dat Anne-Marie me ook hierin kan ondersteunen met een wilsbeschikking, of me in contact kan brengen met de juiste mensen bij wie ik mijn zaken kan regelen. De samenwerking met Anne-Marie geeft nu al vertrouwen in de mensen met wie zij samenwerkt.

~ Ron van den Berghe, Amsterdam april 2019 ~


Ha Anne-marie, nog dank voor alle goede zorgen en, naast je professionele aanpak, ook je persoonlijke benadering, dit is erg gewaardeerd, door de hele familie, met vriendelijke groet hans.

~Fam. Felix-Tromp Amsterdam April 2019~


“Vlak voor de kerst moest ik een rouwstuk brengen bij een dame die haar man had verloren. Het was een hart gemaakt van donkere rode rozen. De lieve mevrouw nodigde me uit om een kop thee met haar te drinken. Ze Vertelde me dat ze verdrietig was, maar dat dit al haar 2de kerstcadeau was. Haar 1ste kerstcadeau was haar ontmoeting met Anne-Marie. Ze was zo vol lof over haar dat ze niet raakte uitgesproken over hoe professioneel en discreet ze was. En hoe gereserveerd en ingetogen ze werkte. ‘Het leek erop alsof ik werd gescand. Waarna Anne-Marie precies de goede dingen voorstelde en precies wist wat ik wilde. Ze vulde me zo goed aan’. Zei ze. Het was voor mij mooi om deze feedback over Anne-Marie te horen. En ook al ben ik slechts een klein onderdeel van een begrafenis, als bloemist. Ik ben er erg trots op met Anne-Marie te mogen werken.”

∼ Sandra Klinkenberg, de Bloemenfee, januari 2019


Ben uitermate tevreden met de verzorging van de uitvaart van mijn vader. Anne-Marie gaf mij goede ideeën betreft de uitvaart en heeft het ook perfect geregeld. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik met een tevreden gevoel deze dag heb afgesloten. We kregen een uitvaart die bij ons paste. Heel erg bedankt hiervoor.

∼Rob van der Ree, december 2018∼


“Ik ontmoette Anne-Marie na een vreselijke vrijdagnacht waarin mijn vader het leven liet. Op zo’n moment wil je eigenlijk niets meer, maar je moet. Je moet een schouwarts laten komen. Je moet beslissen wat met het lichaam moet gebeuren. Je moet instantie s afbellen. Je moet mensen informeren. Je moet nadenken over een uitvaart, je moet van alles, je moet heel veel. En je moet. Anne-Marie “ont-moet” Je. `zij doet wat moet en helpt je met alles. Brengt rust in de chaos met veel medemenselijkheid en een prettige, rustige doortastendheid. Je twijfelt geen moment, zij weet wat te doen en je laat het graag aan haar over. Met een persoonlijke touch begeleidt zij je door de eerste week en zorgt zij voor een uitvaart zoals dat bij je past. Zij laat zich niet afleiden door conventies, zij luistert en doet, neemt alle tijd en staat je bij met raad en daad.
Als je dan in een verdrietige omstandigheid bent en afscheid moet nemen van een dierbare, wens ik je van harte Anne-Marie toe.”

~ Patricia Boer, september 2018.


“Hallo Anne-Marie.
Wat ben ik blij met jou.
Fantastisch dat je foto’s hebt gemaakt…hier ben ik zoooooo blij mee, dat kan ik je niet vertellen.
Fijn dat je dat vraagt. Het gaat goed. Wel moe en druk in mijn hoofd, maar dat gaat steeds beter.
Ik kreeg al berichten dat de advertentie gisteren in de HC er prachtig uitsprong.
Het was een bijzondere week, en fantastisch dat je op ons pad kwam🌸🌸🌸”

~ Yvonne, juni 2018


“De dag begint langzaamaan een beetje bij me in te dalen. Het was een mooi afscheid van onze moeder. Dank voor jouw begeleiding en ondersteuning in de keuzes die wij afgelopen dagen moesten maken. Jouw aanwezigheid vandaag was precies goed: bescheiden en waar nodig sturend. En wat oplettend van je dat je nog aan de ringen dacht! Dank je wel!”

~ Peter, Paulien, Ilse, mei 2018


“Toen mijn moeder wist dat ze zou gaan sterven sterven, heb ik samen met haar contact gezocht met Anne-Marie, die meteen de volgende dag langskwam om met mijn moeder zelf te bespreken wat haar wensen waren. Er was meteen een sfeer van vertrouwelijkheid en gelijkwaardigheid. Mijn moeder kon vrij vertellen wat ze belangrijk vond en hoe zij haar uitvaart voor zich zag. Ook mijn vader, die de ziekte van Alzheimer heeft, voelde zich duidelijk op zijn gemak. Anne-Marie luisterde aandachtig en haar vriendelijk beleefde manier van uitleggen gaf ons rust.

Mijn broer, zus en ik hebben met Anne-Marie alles voorbereid: het opbaren thuis, de condoleance, de uitvaartdienst en de crematie. Wij als kinderen hadden alle drie soms een verschillend idee over de uitvoering van de wensen van onze moeder (en over wat onze dementerende vader prettig zou vinden). Anne-Marie heeft ons heel goed begeleid: zij zorgde er tijdens de besprekingen voor, dat voor ieder van ons drieën ruimte was om zijn of haar ideeën te uiten, zij kwam zelf met suggesties, en gaf rustig en duidelijk aan voor wanneer we bepaalde zaken besloten of geregeld moesten hebben. Dankzij haar was er tussen ons drieën wederzijds respect en harmonie.

Mijn moeder was altijd een heel opgewekt, liefdevol en creatief iemand.
Ik ben heel dankbaar dat alles rond mijn overleden moeder haar sfeer van liefde, schoonheid en gastvrijheid ademde: bijvoorbeeld zoals ze lag opgebaard met al die mooie bloemen (complimenten aan de bloemist!) en foto’s om haar heen, zoals alles echt goed en op een rustige manier was georganiseerd, zo lekker als de broodjes na de dienst waren, de keuze van de rouwauto, het crematorium…kortom, het was een hele bijzondere dag, helemaal in de geest van mijn moeder.

Tijdens de uitvaart en de crematie maakte een fotograaf foto’s, waarmee hij een prachtig fotoboek heeft gemaakt. Dat was een idee van Anne-Marie. Daar hadden wij zelf nooit aan gedacht. Wij zijn haar daar heel dankbaar voor. Het geeft troost om naar de foto’s te kijken, en nog belangrijker: zo kan mijn vader, die de ziekte van Alzheimer heeft, steeds weer zien dat zijn vrouw een mooie uitvaart heeft gehad.

~ Marcelle, april 2018


“Anne-Marie, nogmaals bedankt voor het mooie afscheid dat we vandaag hebben gehad. Het voelde erg goed om alles in jouw handen te leggen. Je luisterde me aandacht naar de spraakwaterval van mijn manlief en dat heeft ons beiden goed gedaan. Veel dank, het gaat je goed.”

~ Velserbroek, december 2017


“Een half jaar geleden zaten Anne-Marie, mijn moeder en ik samen om de eventuele begrafenis van mijn moeder te bespreken. Mijn moeder had longkanker maar eigenlijk zag alles er toen nog vrij rooskleurig uit. Het was zelfs een heel gezellig en ongedwongen gesprek en mijn moeder gooide er zelf nog wat van haar eigen humor in. Anne-Marie zette alle wensen keurig netjes op papier, dit was dan de wilsbeschikking.

Maar helaas liep het anders. Het ging snel bergafwaarts met mijn moeder en 1 maand geleden is ze overleden. Vorige maand kwam Anne-Marie dus weer in beeld op momenten dat ik haar het hardst nodig had. Door mijn verdriet kon ik eigenlijk niet helemaal meer helder denken en heb ik Anne-Marie wel 20 keer gevraagd ‘wat nu, wat is de volgende stap?’ Anne-Marie wist feilloos met de situatie om te gaan. Mijn broer was helemaal uit Australië overgekomen en met z’n drieën hebben we de crematie geregeld. Eerlijk gezegd zou ik niet weten hoe het gegaan zou zijn zonder Anne-Marie. Alles, maar dan ook alles, was tot in de puntjes geregeld en niet alleen dit, er was veel aandacht voor mijn broer en ik, voor onze gevoelens, voor onze wensen, onze twijfels. Al met al was het een hele mooie dag en dit draagt zeker bij tot ons verwerkingsproces.”

~ Barbara, december 2017


“Lieve Anne-Marie, heel veel dank voor alle hulp bij de uitvaart van mijn man! Het is precies gegaan zoals we wilden, ook namens de kinderen heel veel dank.”

~ Amsterdam, oktober 2017


“Ik bedank jou voor alle goede zorgen de afgelopen periode. Het was allemaal heel goed verzorgd.
En het geeft mij nu na afloop een heel goed gevoel dat wij de opzet van de uitvaart samen met mijn vrouw op 9 mei j.l. in concept al hebben vastgelegd.”

~ Heerhugowaard, juni 2017


“Ik heb Anne-Marie gevraagd voor de uitvaart van mijn moeder, Kitty Courbois: geen kleine klus. Paparazzi, gekke fans, en dan ook nog een horde collega’s en vrienden die echt aandacht nodig hadden. Uiteindelijk is het precies het feest geworden wat mijn moeder wilde. Ontspannen, veel wijn, veel verhalen. De uitvaart was bijzonder strak georganiseerd, maar dat viel niet op, omdat de organisatie zo soepel ging. Iedereen, vrienden en collega’s, voelden zich welkom en geliefd. Ik heb echt het gevoel dat we het samen hebben gedaan, ik voelde me nooit een klant, omdat Anne-Marie zo goed luistert maar ook een eigen schwung er aan gaf. Ik ben Anne-Marie en haar team daar oneindig dankbaar voor.”

~ April 2017


“Aan het einde van een bewogen periode die culmineerde in een bijzondere afscheids- en gedachtenisdag wil ik je namens ons allen danken voor jee betrokken, respectvolle, aandachtige en accurate wijze van begeleiden. Je hebt daarmee een onuitwisbare indruk gemaakt,

Hartelijk dank!”

~ Met dank. Hartelijke groet, Hans van der Esch, oktober 2016


“Prettige, Professionele en rustige aanpak. Alle vertrouwen dat het goed geregeld werd en dat klopte. Niks dan lof.”

~ Edwin Deltenre, September 2016.


“Vanmiddag moest ik ook ineens denken aan het eerste contact dat we met jou kregen, wat vandaag ook precies een jaar geleden is. Dat de eerste keer dat je ons ziet ook gelijk het donkerste uur uit ons leven is geweest. En dit maak je dan ook nog eens met enige regelmaat mee. Zoiets kan je toch onmogelijk in de koude kleren gaan zitten. Alleen daarom al heb ik een enorme bewondering voor wat je doet. Want vergis je niet, jouw hulp in die gitzwarte periode was ontzettend waardevol.”

~ augustus 2016


“Beste Anne-Marie, Ja, ik hoop dat ik enige rust ga vinden in dit geheel de tijd zal het leren, dank je voor het pracht gedicht fijn dat je eraan gedacht heb en zo mooi geschreven op Inekes reis. Dank je nogmaals voor het prima werk we hadden er vertrouwen in en dat gaf mij rust dank je.  Gaat je goed en doe voorzichtig.”

~ Lex, augustus 2016


“Wij kunnen zijn lichaam met liefde naar zijn rustplaats brengen, dank je voor deze mooie dag, ook namens de kinderen. We kunnen alleen maar zeggen dat we een geweldige en bijzondere dag hebben gehad. Alles was mooi, alles klopte. Dank je wel, helemaal top.”

~ Fam. Huisman, juni 2016.


“Anne-Marie heft met veel empathie, correct onze  wensen vertaald in duidelijk afspraken. Zij was steeds uitstekend bereikbaar. Bij de uitvoering heeft Anne-Marie met respect en begrip rekening gehouden met emoties en daarom ter plekke symbolische handelingen bedacht. Ook het draaiboek gaf duidelijkheid en rust. Onze dank.”

~ Hilekes, April 2016