Over Funeral Quest

Anne-Marie Boogaarts

Met respect afscheid nemen van de overledene

Toen een aantal jaar geleden mijn eigen broer heel plotseling overleed, werden we geconfronteerd met allerlei keuzes. We kregen als familie minimale uitvaartbegeleiding en ik heb achteraf spijt van diverse beslissingen die we toen genomen hebben. Soms waren de keuzes niet eens aan ons voorgelegd. Helaas kunnen we dat niet meer overdoen.

Iedere uitvaart is een zoektocht, een ‘Quest’ naar de juiste vorm, die bij zowel de nabestaanden als bij de overledene moet passen. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe belangrijk het is dat het afscheid van je geliefde op alle fronten naar wens verloopt. En dan bedoel ik naar wens voor alle betrokkenen.

Als onafhankelijk uitvaartbegeleider zorg ik voor een vlekkeloze organisatie en ben ik 100% van mijn tijd met u bezig. Ik beweeg met u mee, laat ruimte om na te denken en soms duw ik zachtjes. Ik leg u graag uit welke keuzes u heeft en welke consequenties die keuzes hebben.

Plannen en organiseren, doe ik graag en kan ik goed. Minstens zo belangrijk is dat ik me inleef en rekening hou met gevoeligheden die spelen. Ik creëer rust, zorg ik voor orde en geef ik richting. Zeker bij families waarbij de onderlinge verhoudingen moeizaam zijn, is dat belangrijk.

Ik voel aan wat waarde heeft en ga graag in gesprek met nabestaanden. Hoe vinden zij troost? Hoe kan ik dat voor hen vormgeven en organiseren? Het is fijn om betekenis, rust en richting te kunnen geven en dat ervaar ik als het mooiste onderdeel van mijn werk.

Anne-Marie Boogaarts


Funeral Quest groeit!

Ik heb inmiddels een mooi team om mij heen gebouwd en werk dan ook met veel plezier samen met Rob Cohen, vestiging Den Haag en Patricia Herni, vestiging Amsterdam-West, bollenstreek.


Ervaringen van mijn cliënten zijn de beste referenties over hoe ik te werk ga. Lees ze hier.

Ik ben aangesloten bij / meer informatie kunt u vinden bij: