Nieuw Bakje Troost

Sinds corona lijkt de dood niet meer zo’n taboe te zijn. Dat juich ik toe. Want wanneer iemand gaat overlijden, is het belangrijk maar ook helend om het afscheid te kunnen bespreken. Dus hoe meer de dood uit de taboesfeer komt, hoe beter wat mij betreft.

Daarom ben ik zo enthousiast over het congrestival Nieuw Bakje Troost dat het laatste weekend van oktober voor de 2e keer door Winny Bos werd georganiseerd. Tijdens het evenement konden bezoekers kennismaken met tal van veelal creatieve producten, diensten en rituelen rondom het levenseinde, afscheid nemen en rouw.

Mooie rituelen rondom afscheid nemen en smaakvolle dingen gemaakt om herinneringen vorm te geven, in te bewaren of troost te geven.

Zoekt u naar ideeën rondom dit thema? Lees hier meer.

Ik was zelf ook een van de standhouders en was een weekend lang geboeid en geïnspireerd door de grote verscheidenheid aan verrassende initiatieven.

Een paar dingen vielen me op.

De sfeer was bijzonder zacht, open en niet-commercieel. Het aanbod was divers, goed doordacht en vooral dienend aan mensen die met een afscheid te maken hebben.

Zelf was ik erg enthousiast over deze rouwbakfiets van Immanuel Baan uitvaartbegeleiding. Ik denk dat deze bakfiets de gemiddelde Amsterdammer wel zal aanspreken.

Wilt u een keer praten over uw wensen? Neem contact met me op. Ik maak graag een afspraak met u om de mogelijkheden te bespreken tijdens een persoonlijk gesprek.