Inspiratie

Rouwvervoer

Hield de overledene van oude auto’s of fietste hij of zij graag? De mogelijkheden zijn ongekend vandaag de dag. Mijn partners in rouwvervoer bieden talloze opties aan. Naast een traditionele rouwauto kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een oldtimer, een elektrische auto of een stoere landrover. Ook een uitvaart per boot behoort tot de mogelijkheden.

Van der Lans & Busscher en Uitvaartservice Peter de Haan zijn partners met wie ik graag werk.

Bloemen

Bloemen zijn belangrijk tijdens een afscheid. De rouwstukken zorgen voor kleur en geven troost en herkenning. Er is enorm veel mogelijk, bloemstukken, kransen, losse bloemen. Bloemenfee Sandra Klinkenberg maakt ieder rouwstuk op maat. Met haar verfijnde stijl voor compositie en kleur weet ze altijd een creatie te maken die precies ‘in de roos’ is. Ook werk ik graag met Edward Kortbeek van KNSM-Flowers omdat hij altijd iets bijzonders weet te creëren. Een prachtig alternatief voor rouwstukken is de Bloemenband. De Bloemenband is een band van textiel die om een (open of gesloten) kist of mand wordt gestrikt bij een uitvaart. In de band zitten tot 170 lusjes waarin losse bloemen passen die iedereen er zelf in kan steken. Heel fijn als alle genodigden een bloem meenemen bv.

(Milieuvriendelijk) opbaren

Certificaat Bio Sac

Traditioneel wordt het lichaam gekoeld en gebalsemd. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een biologische opbaarmethode. Door met de zogenaamde Bio Sac te conserveren, wordt het lichaam veel minder koud, blijft het zacht en ervaart u geen geluidshinder van een koeling. Funeral Quest is gediplomeerd om een thuisopbaring met de Bio Sac uit te voeren.

Wilt u liever naar een opbaarlocatie, dan biedt Het Uitvaarthuis van Peter de Haan prettige, sfeervolle ruimtes om afscheid te nemen.

Kisten, manden, planken en wades

Wikkelgoed

Er zijn enorm veel mogelijkheden om een overledene in op te baren. Dit kan in een kist, een mand op een plank, maar ook kan een dierbare in een wade worden gewikkeld. Het maakt dat de overledene dichtbij voelt en het afscheid nemen persoonlijker wordt. Zo kan in kleine stapjes afscheid genomen worden door de wade steeds een stukje dicht te gevouwen. Kijk voor inspiratie op Wikkelgoed.

Peter de Haan uitvaartservice heeft een uitgebreid assortiment aan kisten en manden, inclusief duurzame varianten. Bekijk hun informatieboek uitvaartkisten (PDF).

Zelf een kist maken

Zelfgemaakte uitvaartkist

Met elkaar een kist maken kan erg mooi zijn en bijdragen aan het afscheid. De kist op de foto bevat extra vakjes, waarin de nabestaanden iets konden meegeven aan de overledene.

Een zelfgemaakte uitvaart kist moet aan een aantal regels voldoen. Stuur me een mail voor meer informatie.

Voor en/of Na zorg

Funeral Quest

De afwikkeling van een nalatenschap kan een hele klus zijn. Dan is het fijn als u hulp kunt inroepen van Marion Hermans van Stichting Nabestaandenzorg Amsterdam. Zij is zorgvuldig en geeft ruimte en aandacht aan verdriet en emoties en ondersteunt preventief in het opstellen van een levenstestament en na het overlijden in het afhandelen van de nalatenschap.

Journaliste Marieke Henselmans deed in 2016 onderzoek naar de uitvaartbranche en schreef daar een aantal duidelijke boeken over.

Ik ben verbonden aan de Stichting Nu Nazorg. Zij helpen, als u hier behoefte aan heeft, met emotionele, sociale en administratieve zaken die spelen bij nabestaanden

Uitvaartfotografie

Uitvaart Amsterdam

De dag van de uitvaart is voor u een bijzondere dag. U wilt tijd en ruimte voor uw emoties, maar u moet ook aan veel dingen denken en veel mensen spreken. Het kan louterend zijn om later nog eens stil te staan bij het afscheid. Mooie, sfeervolle beelden kunnen daarbij helpen. Funeral Quest kan dit voor u uit handen nemen.