Alternatieve uitvaart locatie

Inspiratie voor alternatieve uitvaartlocaties. Er is zo veel meer mogelijk dan u denkt

Uitvaarten mochten het afgelopen jaar alleen nog in kleine kring plaatsvinden. Ook op dat vlak heeft corona ons weten te raken.

In maart 2020 ging plotseling alles op slot. Ineens mochten bij een uitvaart nog maximaal 10 mensen aanwezig zijn. Dat was een behoorlijke omschakeling en voor nabestaanden lastig en ook verdrietig.

We moesten in 2020 constant schakelen tussen versoepelingen en weer terug naar aangescherpte maatregelen. De regels voor groepsgroottes veranderden daarin mee. Van 10, naar 30, naar 70, naar 100 en weer terug naar 30 personen.

 

We mogen weer meer

Gelukkig zijn de maatregelen weer verruimd en ziet het ernaar uit dat we stukje bij beetje volledig van het slot gaan. Voor een uitvaart betekent dit dat we vanaf nu met maximaal 100 personen bij elkaar mogen komen. Toch blijft het aantal vierkante meters van een uitvaartlocatie een punt van aandacht, aangezien we nog altijd 1,5 meter afstand moeten houden.

 

Een uitvaartlocatie kan overal zijn

Natuurlijk kunt u altijd kiezen voor een uitvaart in kleine kring. Maar soms is er behoefte aan een afscheid waar een grotere groep mensen bij aanwezig kan zijn. Op zo’n moment is het fijn om te weten dat er allerhande alternatieve locaties zijn waar u uit kunt kiezen. Want een afscheidsceremonie hoeft niet per se op de geijkte uitvaartlocaties plaats te vinden en ook niet automatisch duurder te zijn.

Wanneer u kiest voor een alternatieve locatie, kan dat werkelijk van alles zijn. Bijvoorbeeld de strandtent waar jullie vaak neerstreken na een mooie wandeling. Of het clubgebouw van de vereniging waar uw dierbare lid was. Of een prachtige kerk in de buurt, daarvoor hoeft u niet praktiserend lid te zijn. Ook kiezen mensen steeds vaker voor de openlucht zoals bijvoorbeeld tussen de bollenvelden of op het water.

 

Ik ben u graag van dienst om samen met u op zoek te gaan naar de perfecte locatie. Ter inspiratie vindt u op mijn website een aantal ideeën van uitvaartlocaties in Amsterdam en omstreken.