Melding van overlijden 24/7: 06-81 81 84 69

Luisteren en meebewegen

Uitvaart die bij u past in Amsterdam en omstreken

Iedere uitvaart is anders en afscheid nemen is heel persoonlijk, en het kan maar één keer. Daarom moet het goed voelen en bij u passen. Wat vindt u belangrijk? Wat zijn bijzondere momenten geweest, welke mooie herinneringen heeft u? Wij luisteren naar u om u tijdens de dagen tussen het overlijden en de uitvaart zo goed mogelijk te begeleiden. Om de dag van de crematie of begrafenis samen met u in te vullen, en de uitvaart helemaal naar wens te regelen. We bewegen mee. Soms duwen we zachtjes. Zodat u met een positieve emotie kunt terugkijken naar de dag van het afscheid.

Een passend afscheid, een afscheid waar u zich goed bij voelt, is heel belangrijk in de rouwverwerking.

Iedere uitvaart is anders. Niet alleen vanwege persoonlijke wensen van de overledene en de nabestaanden. Ook rouwrituelen verschillen per cultuur en religie. Iedereen heeft immers de behoefte om op eigen wijze uiting te geven aan verdriet. Om op traditionele wijze invulling te geven aan een respectvol afscheid. Daarbij spelen oorspronkelijke rituelen uit eigen land of cultuur een belangrijke rol.

Kennis van de culturele achtergrond is essentieel voor een waardig afscheid met veel respect voor ieder. Funeral Quest heeft kennis van vele rituelen van verschillende religies en regelt en begeleidt met begrip voor de tradities de uitvaart voor u. Wij adviseren over de keuze voor een voorganger en een begrafenis of een crematielocatie in en om Amsterdam. Is er een uitvaartpolis, dan kunnen we die achterhalen en incasseren, of u daarbij ondersteunen. En ook na de uitvaart kunt u bij ons terecht voor advies over het uitstrooien van de as of voor nazorg voor de nabestaanden.

‘Anne-Marie bewaart een goede balans tussen ‘naast je staan’ en ‘afstand houden’. Ze is rustig en duidelijk, maar aarzelt niet om haar mening te geven. Ook voegde Anne-Marie een aantal persoonlijke elementen toe die het afscheid, niet alleen op de dag zelf, maar ook in de dagen daaraan voorafgaand, extra mooi maakten.’

~ Familie Vernooy