8 jaar onderweg met Funeral Quest

Daar stond ik dan. In Het Witte Kerkje in Holysloot-Amsterdam 8 jaar geleden, toen ik mijn avontuur met Funeral Quest begon. Ik heb mijn bedrijfsnaam Funeral Quest zorgvuldig gekozen, want iedere uitvaart is een zoektocht, een ‘quest’, die bij zowel de nabestaanden als bij de overledene moet passen.

8 jaar geleden maakte ik een keuze om uitvaarder te worden omdat ik wist dat daar mijn hart lag. Maar ik had nooit kunnen bedenken hoe veel voldoening ik uit dit werk zou halen.

Na 465 uitvaarten vind ik nog steeds iedere uitvaart uniek en betekenisvol. Door de jaren heen heb ik ontelbare families en vriendengroepen mogen ondersteunen tijdens een gedenkwaardig afscheid. Altijd maatwerk, uitgevoerd met 100% inzet en respect voor alle betrokkenen.

We waren met 750 personen, of met 3.

We gingen per rouwauto, met paard en wagen, met de boot, of zelfs een keer met 20 boten, met de eigen auto of campertje, in een touringcar en in oldtimers.

We hielden afscheidsceremonies op een evenementenlocatie, in een filmstudio, op het water of buiten in het bos. Of ‘gewoon’ in de kerk of in de aula van een crematorium of begraafplaats.

Ik kijk met veel vertrouwen en nieuwsgierigheid naar de toekomst en dank alle families voor hun vertrouwen en openheid. Het heeft me een ongelofelijke hoeveelheid aan mooie ervaringen gebracht.